x

Oblikovna

preizkus likovne nadarjenosti 2023

PREIZKUS LIKOVNE NADARJENOSTI 2023 – 10. in 11. marec 2023

Za vpis v programe naše šole je treba opraviti preizkus likovne nadarjenosti (PLN).

Na PLN se prijavite z obrazcem:  PLN prijavnica.
Obrazec pošljite na šolo po navadni ali elektronski pošti: tajnistvo@ssof.si do 1. 3.  2023.

PLN bo v letošnjem letu potekal  v dveh delih: prvi del bo potekal prek spleta, drugi na šoli.

PLN – ČASOVNICA

PRVI DEL

Med 2. 3. in 9. 3. 2023 boste v spletno učilnico oddali 10 likovnih del: 5 risb in pet barvnih del, ki ste jih oziroma jih boste naredili v šoli ali doma. Prosimo vas le, da pri oddanih delih ne uporabljate digitalnih pripomočkov. Za izbor del se lahko posvetujete z vašimi učitelji likovnega pouka. Vaš likovni pedagog vas lahko tudi uspešno pripravi na preizkus likovne nadarjenosti.

Za uporabo spletne učilnice (in opravljanje PLN) se je treba registrirati v spletno    učilnico, navodila so predstavljena v obrazcu Kako se registriram v spletno učilnico?  
SPLETNE UČILNICE – NAVODILA ZA REGISTRACIJO


DRUGI DEL

Kandidati imejte s seboj osebni dokument za evidentiranje.

Na datum, ki bo zapisan za vašo izbrano smer, boste prišli v šolo in opravili še tri naloge:

  1. risanje predmeta v prostoru (60 minut),
  2. izdelava barvne slike ali risbe po domišljiji (90 minut),
  3. izdelava predmeta iz papirja po dani tekstualni predlogi (120 minut).

Vse naloge so točkovane 1–10, ocenili bomo tudi dela, ki bodo oddana v spletno učilnico, ravno tako s točkami 1–10. Vseh točk skupaj je maksimalno 40. Uspešno opravljen preizkus šteje minimalno 20 točk.

S seboj prinesite: 5 risalnih listov in 5 listov papirja šeleshamer formata A3, svinčnike različnih trdot (HB, 2B, 6B), radirko, lepilni trak, šilček, grafični nož (olfa), škarje, lepilo za papir, črn flomaster, tempera barve s priborom za barvanje (čopiči različnih velikosti, paleta, posoda za vodo in krpa).

Preizkusi likovne nadarjenosti so za vse smeri enaki, in če PLN opravite, se lahko vpišete na katero koli smer; tako pri vpisu niste omejeni na izključno eno izbiro.

Naloge obeh preizkusov so prilagojene osnovnošolskemu znanju.

Dodatni, plačljivi tečaji niso potrebni, zelo pa priporočamo, če sami ali pod mentorstvom učečega likovnega pedagoga opravite nekaj dodatnih vaj. Ponudniki likovnih tečajev, ki se oglašujejo kot ponudniki tečajev Srednje šole za oblikovanje in fotografijo, našega soglasja nimajo, zato ne prevzemamo odgovornosti za kvaliteto njihove izvedbe. Če bi tovrstne tečaje organizirali na šoli, bi informacijo objavili na spletni strani šole.

NE IŠČEMO GENIALCEV, TEMVEČ SAMO PREVERJAMO, KOLIKO LIKOVNEGA POSLUHA PREMORETE; TO JE POMEMBNO PREDVSEM ZATO, DA BOSTE LAHKO NEMOTENO SLEDILI OMENJENIM VSEBINAM IN ZASTAVLJENIM CILJEM.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na: pln@ssof.si

Želimo vam veliko ustvarjalnosti!

Profesorji SŠOF in vodstvo šole

Ljubljana, 2. december 2022

Arrow Small Up Gray
Arrow Small Up Gray
Dostopnost
Dostopnost