x

Oblikovna

preizkus likovne nadarjenosti 2024

PREIZKUS LIKOVNE NADARJENOSTI 2024 – 8. in 9. marec 2024

Za vpis v programe naše šole je treba opraviti preizkus likovne nadarjenosti (PLN).

Na PLN se prijavite z obrazcem:  PLN prijavnica.
Obrazec pošljite na šolo po navadni ali elektronski pošti: tajnistvo@ssof.si do 1. 3.  2024.

PLN bo v letošnjem letu potekal  v dveh delih: prvi del bo potekal prek spleta, drugi na šoli.

PLN – ČASOVNICA

PRVI DEL

Kako bomo preverili vaš likovni talent?

Med 19. 2. in 7. 3. 2024 boste v spletno učilnico oddali 10 likovnih del: 5 risb in pet barvnih del, ki ste jih oziroma jih boste naredili v šoli ali doma.

Bodite pozorni na vsa navodila o tem, kdaj in kako se vpisati v spletno učilnico. Objavili jih bomo na spletni strani v razdelku PLN.

Prosimo vas le, da pri oddanih delih ne uporabljate digitalnih pripomočkov. Za izbor del se lahko posvetujete z vašimi učitelji likovnega pouka. Vaš likovni pedagog vas lahko tudi uspešno pripravi na preizkus likovne nadarjenosti.

Za uporabo spletne učilnice (in opravljanje PLN) se je treba registrirati v spletno učilnico, navodila so predstavljena v obrazcu Kako se registriram v spletno učilnico?

SPLETNE UČILNICE – NAVODILA ZA REGISTRACIJO


DRUGI DEL

Kandidati imejte s seboj osebni dokument za evidentiranje.

Na datum, ki bo zapisan za vašo izbrano smer, boste prišli v šolo in opravili še tri naloge:

  • risanje predmeta v prostoru (60 minut),
  • izdelava risarske ali barvne študije po domišljiji (90 minut),
  • izdelava 3D-predmeta po dani tekstualni predlogi (120 minut).

Vse naloge so točkovane od 1–10. Ocenili bomo tudi dela, ki bodo oddana v spletno učilnico, ravno tako s točkami od 1–10. Vseh točk skupaj je maksimalno 40. Uspešno opravljen preizkus šteje minimalno 20 točk.

S seboj prinesite: 5 risalnih listov in 5 listov papirja šeleshamer formata A3, svinčnike različnih trdot (HB, 2B, 6B), radirko, lepilni trak, šilček, grafični nož (olfa), škarje, lepilo za papir, črn flomaster, tempera barve s priborom za barvanje (čopiči različnih velikosti, paleta, posoda za vodo in krpa).

Preizkus likovne nadarjenosti je za vse smeri enak, in če ga opravite, se lahko vpišete na katero koli smer; tako pri vpisu niste omejeni na izključno eno izbiro.

Datum letošnjega preizkusa likovne nadarjenosti je: 8. 3. in 9. 3. 2024. Zberemo se na dvorišču Križank ob 8. uri, nato pa vas bodo učitelji popeljali do učilnic, kjer bo preizkus potekal. Bodite točni!

petek, 8. 3. 2024, ob 8.15gimnazija, fotografija

sobota, 9. 3. 2024, ob 8.15tehnik oblikovanja – vsi moduli

Dodatni, plačljivi tečaji niso potrebni, zelo pa priporočamo, če sami ali pod mentorstvom učečega likovnega pedagoga opravite nekaj dodatnih vaj. Ponudniki likovnih tečajev, ki se oglašujejo kot ponudniki tečajev Srednje šole za oblikovanje in fotografijo, našega soglasja nimajo, zato ne prevzemamo odgovornosti za kvaliteto njihove izvedbe. Če bi tovrstne tečaje organizirali na šoli, bi informacijo objavili na spletni strani šole.

Prepričani smo, da vsi, ki ste doma kreativni, radi ustvarjate, imate radi likovni pouk v osnovni šoli, ne boste imeli težav s preizkusom likovne nadarjenosti in ga boste z lahkoto tudi uspešno opravili. Le tremo in strah pustite doma.

NE IŠČEMO GENIALCEV, TEMVEČ SAMO PREVERJAMO, KOLIKO LIKOVNEGA POSLUHA PREMORETE; TO JE POMEMBNO PREDVSEM ZATO, DA BOSTE LAHKO NEMOTENO SLEDILI OMENJENIM VSEBINAM IN ZASTAVLJENIM CILJEM.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na: pln@ssof.si

Želimo vam veliko ustvarjalnosti!

Profesorji SŠOF in vodstvo šole

Ljubljana, 14. november 2024

Arrow Small Up Gray
Arrow Small Up Gray
Dostopnost
Dostopnost