x

Oblikovna
22. 10. 2024

Pesem, boginja, zapoj …

Le o čem naj poje boginja?

Dijaki Oblikovne so odgovor na to vprašanje našli že v prvem letniku, zdaj, ko počasi zapuščajo svojo srednjo šolo, pa zibelko zahodne civilizacije doživljajo še z vsemi drugimi čutili.

Dijaki 4. a, e, f in g nam z maturantske ekskurzije v Grčijo, in sicer iz Delfov in Aten, pošiljajo lepe pozdrave.

Foto: Janez Premk

 

Preberi
21. 10. 2024

ZMAGOVALNI FILM

Naš film POŠTARJEVA SENCA je zmagovalni srednješolski kratki film na festivalu MICE FESTIVAL 2024.

Film so pod vodstvom mentorja Timona Ledra in asistentke Brine Fekonja pripravili dijaki SŠOF: Kaja Verlinšek, Natalija Vasiljević, Anastazija Tominc, Zoja Nagode, Lucija Štefančič, Lili Hohkraut, Svit Kračun-Pižmoht in Fedja Petrović.

Iskrene čestitke vsem ustvarjalcem in mentorjem!

 

Preberi
14. 10. 2024

Strokovna ekskurzija maturantov 2025

Če hočemo resnično doživeti umetniška dela, jih ne smemo spoznavati samo iz knjig. Eden od najboljših načinov doživljanja umetniških del pa je zagotovo strokovna ekskurzija.
Strokovne ekskurzije vplivajo na večjo kakovost znanja, obenem pa dijaki svoje znanje uporabijo v praksi. A ne le to, skupna doživetja vplivajo na odprtost in omiko duha, sprejemanje drugačnosti in različnih pogledov.

Dijaki 4. letnikov SŠOF bodo vse to in še več doživljali od 19. do 25. 10. 2024, ko bodo spoznavali deželi, ki že od nekdaj navdihujeta in rojevata velike umetnike in umetnine, Grčijo in Španijo.

Foto: arhiv SŠOF

Preberi
9. 10. 2024

‘ČUDESA OCEANA’ na festivalu

Film Čudesa oceana, ki je nastal na delavnici animiranega filma med projektnim tednom januarja 2024, bodo v soboto, 26. 10. 2024, ob 14.15 predvajali na 27. Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Čestitke avtorjem, našim dijakom, in mentorju Damijanu Kracini!

Foto: Festival slovenskega filma

Foto: Lavi Kariž

Preberi
5. 10. 2024

“Fazaniranje” 2024

V petek, 4. 10., popoldne smo se dijaki in učitelji zbrali v Križankah, da sprejmemo 1. letnike na našo šolo.
Na odru so bili fazani oblečeni v zapornike, predstavniki 4. letnikov pa v varnostnike in policiste, saj so bili dijaki 1. letnikov obtoženi ugrabitve.

Hmm, napeto … Le kliknite ‘PREBERI’.

Besedilo: Valentina Mal
Foto: Enej Peternel, Neža Sodja

Preberi
3. 10. 2024

Trst in Oglej

Se spomnite, kam je odšel Prešernov Črtomir, potem ko se je pokristjanil? Tja so septembra odpotovali tudi naši dijaki, vendar s popolnoma drugačnimi razlogi kot Črtomir.

Dijaki 2. f in 2. g z razrednikoma so v spremstvu profesorjev za zgodovino, geografijo in umetnostno zgodovino sredo, 25. septembra, preživeli v Trstu in Ogleju. Nabirali so nova znanja o mestu v zalivu in občudovali mozaike v Baziliki Marijinega vnebovzetja in svetega Mohorja in Fortunata.

Kdo ve, mogoče pa je kak košček v katerem od mozaikov tudi Črtomirov …

Besedilo: Romi Pokorn
Foto: Gregor Markelj

Preberi
Arrow Small Up Gray
Dostopnost