svetovalna služba

Vsakdo se kdaj pa kdaj sooči s situacijo ali občutji, ki se zdijo težka in nerešljiva. Včasih minejo sama od sebe in kaj hitro pozabimo, da smo se sploh kdaj tako počutili. Včasih pa takšno stanje traja dlje. A zapomni si – Ko si v stiski, ni potrebno, da si sam.

Na koga se lahko obrneš? Pogovoriš se lahko z vrstnikom (morda doživlja podobno) ali odraslo osebo, ki ji zaupaš (to je lahko sorodnik, trener, družinski prijatelj …), v šoli pa je to lahko razrednik ali svetovalna služba.

V šolski svetovalni službi delamo tri svetovalne delavke:

Lilijana Lukač: svetovanje, karierno usmerjanje
lilijana.lukac@ssof.si
telefon: 01 242 87 71
uradne ure: vsak dan: 10.00–13.00, pisarna Križanke

Andreja Kos: svetovanje, vpisni postopek, prepisi, izpisi, osebni izobraževalni načrti
andreja.kos@ssof.si  
vpis@ssof.si (za vprašanja glede vpisnega postopka, prepisa, izpisa)
telefon: 030 459 985
uradne ure:
ponedeljek: 8.00–11.00 (Križanke)
torek: 9.00–11.00 (Križanke)
četrtek: 11.00–13.00 (Križanke)

Nina Skudnik: koordiniranje dela z dijaki s posebnimi potrebami, svetovanje
nina.skudnik@ssof.si
telefon: 031 676 774
uradne ure: torek: 9.00 do 11.00 (Roška)

Nejc Ašič: koordiniranje dela z dijaki s posebnimi potrebami, svetovanje
nejc.asic@ssof.si
telefon: 031 676 774
uradne ure: ponedeljek in sreda: 9.00 do 11.00 (Roška)
petek: 9.00 do 11.00 (Križanke)

Če si vse to že poskusil ali pa bi se želel raje pogovoriti s strokovnjakom zunaj šole, ki dela na tem področju, je tu nekaj povezav, ki ti lahko pomagajo najti pomoč:
https://www.zadusevnozdravje.si/kam-po-pomoc/mreza-virov-pomoci/
https://www.tosemjaz.net/poisci-pomoc/
https://www.skzp.si/covid-19/kam-po-pomoc-otroci/

DODATNI ZANIMIVI VIRI – PSIHOLOGIJA ZA PROSTI ČAS

* Revija Panika (http://revijapanika.si/) – Strokovna revija, ki jo ustvarjajo študentje psihologije. Pišejo o aktualnih tematikah s psihološkega vidika.

* Psychology Today (https://www.psychologytoday.com/) – Kratki strokovni članki, v katerih predstavljajo znanstveno podprte izsledke na poljuden, berljiv način.

* Crash Course Psychology (https://www.youtube.com/playlist?list=PL8dPuuaLjXtOPRKzVLY0jJY-uHOH9KVU6)  – Serija kratkih (10min) posnetkov, v katerih na preprost način in preko primerov razlagajo različne vsebine iz psihologije.

Kvarkadabra (https://kvarkadabra.net/oznake/psihologija/)  – Spletni časopis za tolmačenje znanosti. Poleg psihologije pokrivajo še mnoga druga področja (filozofija, nevroznanost, biologija, medicina, astronomija, ekonomija … – išči po oznakah).

* Društvo študentov psihologije Slovenije (DŠPS) (https://www.facebook.com/drustvostudentovpsihologije.slovenije)  – Študentje psihologije delijo zanimive, aktualne vsebine s področja psihologije z namenom ozaveščanja in izboljšanja duševnega zdravja širše javnosti. Imajo tudi IG profil: https://www.instagram.com/drustvo_studentov_psihologije/

* Projekt Kako si? (https://www.facebook.com/projekt.kako.si)  – Študentje psihologije v okviru projekta Kako si?, ki poteka vsako leto oktobra, delijo zanimive, aktualne vsebine s področja psihologije z namenom ozaveščanja in izboljšanja duševnega zdravja širše javnosti. Imajo tudi IG profil: https://www.instagram.com/kako_si_ljubljana/

* Pr(a)ve besede (https://www.instagram.com/prave_besede/) – Na IG profilu so predstavljene različne oblike stisk, v katerih se lahko znajdemo mi ali naši bližnji (žalovanje, samopoškodovanje, motnje hranjenja…) in primerni načini odzivanja nanje. Vključuje osebne zgodbe in predloge filmov, knjig.