x

Oblikovna

oblikovanje uporabnih predmetov

Oblikovalec uporabnih predmetov je strokovnjak, ki obvladuje načrtovanje takšnih izdelkov, ki človeku omogočajo, da lahko učinkovito in varno dela, se uspešno sporazumeva, hitro in varno potuje ali udobno počiva ter koristno preživlja svoj prosti čas. Le kaj bi na primer brez kolesa in drugih športnih rekvizitov?

Načrtovanje uporabnih predmetov je kompleksno področje, ki zahteva široko paleto znanj, od prostoročnega risanja do računalniškega modeliranja, poznavanja materialov, različnih tehnologij in načinov razmišljanja. Nobena inovacija ali na splošno dober dizajn pa ni mogoča brez splošne razgledanosti, pa naj bo to slovenščina, matematika, umetnostna zgodovina …

S pridobljenim znanjem boš lahko kakovostno nadaljeval študij ali izvajal različne oblikovalske naloge, največkrat kot samostojni oblikovalec ali v manjših oblikovalskih skupinah. Opremljeni smo z vso potrebno sodobno opremo, ki omogoča oblikovanje uporabnih predmetov od ideje do modela ali prototipa.

Svoje znanje dijaki uspešno preizkušajo tudi v sodelovanju s konkretnimi naročniki oblikovalskih rešitev ali kot udeleženci oblikovalskih natečajev in mednarodnih projektov.

PREDMETNIK – TEHNIK OBLIKOVANJA

GALERIJA – OBLIKOVANJE UPORABNIH PREDMETOV

Arrow Small Up Gray
Arrow Small Up Gray
Dostopnost
Dostopnost