x

Oblikovna

modno oblikovanje

Delo modnega oblikovalca temelji na oblikovanju oblačil, tekstilnih vzorcev in modnih dodatkov. Ker se modni trendi vsako sezono spreminjajo, modni oblikovalci vedno znova ustvarjajo aktualne modne izdelke, kar vnaša v svet mode svežino in vznemirljivost ob pričakovanju novega.

Širok spekter znanj dijaki pridobijo pri strokovnih modulih, kjer spoznajo strukturo modnega sistema, se soočijo z delom modnega oblikovalca in usvojijo postopke nastanka modnih kolekcij ter izdelave oblačil. Skozi ustvarjalni proces razvijejo lastno modno ilustracijo in pridobijo znanja o fotografiji. Posebna pozornost je namenjena zgodovini oblačenja, poznavanju svetovnih modnih oblikovalcev in priznanih blagovnih znamk ter analizi modnih trendov in stilov oblačenja.

V procesu tehnološkega načrtovanja oblačil usvajajo znanja, kako uporabljati tekstilne materiale, preoblikovati tekstilne površine, konstruirati in modelirati kroje. Seznanijo se s sodobnimi postopki izdelave oblačilnih detajlov in posameznih oblačil. Pri tem je poudarek na prepletanju tradicionalnih pristopov s sodobnimi digitalnimi tehnologijami in praktični uporabi različnih tekstilnih tehnik.

Izobraževanje dijaki zaključijo s predstavitvijo svojih kolekcij oblačil na modni reviji s profesionalno ekipo manekenk, frizerjev in umetnikov ličenja.

PREDMETNIK – TEHNIK OBLIKOVANJA

GALERIJA – MODNO OBLIKOVANJE

Arrow Small Up Gray
Arrow Small Up Gray
Dostopnost
Dostopnost