BESEDILO NATEČAJA

26. november, 2018

Iščemo najizvirnejšo kreacijo oblačila za valeto 2019.
K sodelovanju vabimo učenke in učence 8. in 9. razredov vseh slovenskih osnovnih šol in ostale kandidate stare od 13 do 15 let.

Nagrada

Glavna nagrada za najizvirnejšo idejo je realizacija ideje: izdelava oblačila po skici na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana in predstavitev na manekenki v okviru tradicionalne modne revije, ki bo potekala 9. 5. 2019 ter povabilo na modno revijo za dve osebi.
Naslednjih pet najizvirnejših kreacij bo nagrajenih s povabilom na ogled modne revije Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana za dve osebi.

Kako lahko sodeluješ?

Modni skici svojega sanjskega oblačila, ki naj bo izrisana s sprednje in zadnje strani, priloži izpolnjeno prijavnico. Za izdelavo skice lahko uporabiš katero koli risarsko ali slikarsko tehniko.
Skice naj bodo narisane v barvah na formatu A4 ali A3.
K modni skici dodaj tudi kratko pisno obrazložitev skice in modela (zakaj si izbral/-a ta model, kakšen material bi bil primeren ipd.).
Prijave s skicami zbiramo do srede, 20. 2. 2019, po pošti, na naslov Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Gosposka 18, 1000 Ljubljana.
Izbor bo opravila tričlanska strokovna komisija s Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, smer modno oblikovanje. Komisija bo ocenjevala izvirnost kreacije.

Ostali pogoji in pravila sodelovanja na natečaju

Natečaj je objavljen tudi na spletni strani šole ssof.si/joomla/projekti/natecaji.html Prijavljeni lahko na natečaj pošlje samo eno skico. Le-te ostanejo v lasti šole.
Če se ugotovi zloraba (oddaja skice, katere avtor je druga oseba), ima organizator pravico prijavljenega izključiti iz sodelovanja v natečaju.
Prijavljeni soglaša, da lahko organizator prijavljeno skico uporabi za objavo na spletni strani šole ssof.si/joomla/projekti/natecaji.html in družbenih omrežjih Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana.