x

Oblikovna
8. 5. 2024

Vsak ima svojo zgodbo …

Pravijo, da nas umetnost dela nesmrtne. Nesmrtne nas delajo zgodbe, ki jih z umetnostjo lahko povemo, ker vemo, da bomo na koncu vsi postali zgolj to – zgodbe.

V torek, 7. maja 2024, so ob 18. in 20. uri v Centru Rog dijakinje zaključnega in dijaki 3. letnika modnega oblikovanja Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana na modni reviji Moja zgodba predstavili izvirne modne kreacije, skozi katere so pripovedovali svoje zgodbe.

V fotografijah je zgodbe shranil Mark Popovič, dijak 2. d.

Letošnja tema »Moja zgodba« je dijakinje spodbudila, da so razmišljale o svoji intimnosti, čutnosti in notranjosti. O tem, kaj so, kaj želijo postati in kaj so bile. Kam gredo in kaj želijo pustiti za sabo. Navdih so črpale iz najrazličnejših virov: na modni pisti so se stkani v oblačila prepletali njihovi konjički, spomini na potovanja, punk, vojska, otroški spomini, fantazijski svet, reciklaža, glasba, študijske risbe, hialuronska polnila, pokopališča in ne nazadnje ljubezen.

Dogodek so s svojimi kreacijami popestrili dijaki 3. letnika modnega oblikovanja, spremljala pa ga je tudi projekcija oblikovalskih dosežkov vseh petih smeri, ki tkejo zgodbe Oblikovne. Da so bila zadovoljna tudi ušesa, ne samo oči, sta poskrbela moderatorka dijakinja Vida Kokalj in glasbena skupina Masaž band, ki je modne ustvarjalce, goste in manekene zabavala med druženjem po končani reviji.

Otroštvo, prežeto s knjigami in svetom, ki ga črke na papirju rišejo vsakič znova, je edinstveno in neponovljivo. Še vedno je to svet, v katerega se lahko zatečem, svet, ki v meni vzbuja neizmerno veselje in srečo. Hkrati pa tudi svet, ki me navdihuje in moji domišljiji pusti rasti in prerasti meje mogočega. Svet, ki je več od resničnega. Svet, ki me kot Ariadnina nit vodi skozi labirint življenja.

Nika Dermastja, 4. c

              

Dijakinje 4. letnika modnega oblikovanja 2023/24:

Anja Borštnar, Nika Dermastja, Rina Grošelj, Helena Hafner, Anja Hrovat, Eva Kočar, Kristina Eva Kolman, Lea Levec, Maša Lipej, Nina Mežek, Manca Pičulin, Lara Plevnik, Nika Potočnik, Tija Ravnihar, Pia Šerjak, Tia Tkalec, Janja Žibret

 

Izvedba modne revije:

SŠOF Ljubljana, oddelek modnega oblikovanja 2023/24
Ravnateljica: Apolonija Simon
Mentorica MR: Alenka Podlogar
Mentor 3. letnika: Jean-Matjaž Flogie
Mentorica za izdelavo: Nataša Grčar Napast
Asistentka: Suzana Košir
Projekcija: Samo Lapajne
Grafično oblikovanje: Sava Kosmač
Tehnična izvedba: Igor Stanko
Izbor glasbe: DJ Mínjãs
Ličenje in pričeska: Dedee Koželj
Manekeni: Immortal Models

Arrow Small Up Gray
Dostopnost