x

Oblikovna
9. 11. 2023

GRČIJA

Strokovna ekskurzija za dijake 4. letnikov
22. 10. do 29. 10. 2023

V nedeljo, 22. 10. 2023, smo z živahno in zanimivo vožnjo s trajektom otvorili naš maturantski izlet. Polni pričakovanj in navdušenja smo v torek, 24. 10., zgodaj zjutraj prispeli v Delfe, kjer smo si po le nekaj ur spanja že ogledali Apolonovo svetišče

Več:

Vodička nas je popeljala po ogromnem svetišču in nas na koncu usmerila še v arheološki muzej. Sledila je vožnja v Atene, kamor smo prispeli v večernih urah. Atene je zaznamoval Partenon in atenska akropola, še bolj pa muzej Akropole. Ker pa je antična Grčija polna neprecenljivih umetnin, smo skočili še v Narodni arheološki muzej, kjer hranijo najpomembnejše antične umetnine.

Po ogledu Aten smo se odpravili v obmorsko mesto Tolo, kjer smo preživeli zadnje tri dni. V tem obmorskem mestecu nas je objelo morje in poletne temperature. Bilo je, kot da bi se vrnili nazaj v poletje. V okolici mesta smo si ogledali še Mikene in mesto Naplion ter imeli predvsem čas za uživanje ob morju. Tik pred odhodom v Slovenijo smo si ogledali še mesto Olimpija, ki je znano zaradi olimpijskih iger.

Sledila je zabavna pot domov, polna obujanja spominov in druženja z novimi prijatelji, ki smo jih spoznali na maturantskem izletu. Nabrali smo si veliko novega znanja, novih doživetij in spoznali profesorje tudi v malo drugačni luči.

Z eno besedo – bilo je nepozabno.

Nika Dermastja

Arrow Small Up Gray
Dostopnost