x

Oblikovna
18. 4. 2019

Transgeneracije 2019 – Festival sodobnih umetnosti slovenskih srednješolcev

Otvoritev Festivala je bila 15. 4. 2019 v Cankarjevem domu. Letos so mentorji poslali največ likovnih del v zgodovini tega festivala. Selektor je bil akademski slikar Arjan Pregl.

SŠOF sodeluje z likovnimi deli na področju fotografije, plakata, grafičnega oblikovanja z ilustracijo, angažiranega plakata, slikarstva na platnu in papirju ter z umetniške grafiko, animiranim filmom in videofilmom.

Razglasitev nagrad bo 7. 5. 2019.

Mentorji: Nina Šuštaršič Remic. Nika Oblak, Sonja Lebedinec, Aleksander Brezlan in Igor Kregar

 

TRANSGENERACIJE 2019

Razstava bo na ogled do 25. 4. 2019.

SŠOF zastopamo naslednji mentorji: Sonja Lebedinec, Nika Oblak, Nina Šuštaršič Remic in Igor Kregar.

 

Največ likovnih del je s svojimi dijaki pripravila mentorica Nina Šuštaršič Remic, kar 34. Mentorica Sonja Lebedinec predstavlja 10 avtorjev z  več posameznimi fotografijami (na primer serijo štirih makrofotografij razstavlja dijakinja Juta Usenik, 4. d), mentor Aleksander Brezlan predstavlja 12 avtorjev z dvema temama: folklora na Slovenskem ter Logo avtopotrtret, Igor Kregar zastopam 5 avtorjev s tremi slikami na platnu, 1 plakatom in 1 računalniško grafiko, 2 avtorja SŠOF pa razstavljata brez mentorja. Videodela zastopa mentorica Nika Oblak.

Izpostaviti velja dijaka Vanjo Flisa iz 1. a, ki je z akrilom na papirju naslikal odlično ilustracijo velikosti B1 z naslovom Skodelica globalnega čaja. Tudi sicer dijaki SŠOF radi posegajo po angažiranih temah, kot je varovanje narave, problematika plastike ipd.

Delež likovnih del dijakov SŠOF je torej obsežen in tudi po kvaliteti izstopajoč, saj se predstavljamo z več kot devetdesetimi deli.

Med likovnimi disciplinami in panogami so zastopane: animirani film, mala plastika, umetniška grafika – linorez, fotografija, ilustracija, plakat, slika na platno, slika na papir in računalniška grafika.

 

Podelitev priznanj bo 7. 5. 2019 ob 17. uri, ko si bomo najprej ogledali 13. SBI v Galeriji CD.

 

Foto: Juta Usenik

 

 

Arrow Small Up Gray
Dostopnost