x

Oblikovna
1. 3. 2022

SŠOF na razstavi Društva oblikovalcev Slovenije

SŠOF sodeluje na bienalni selekcionirani razstavi Društva oblikovalcev Slovenije (DOS) 2022, ki je v Cankarjevem domu na ogled do 2. marca.

Med izbranimi deli je na razstavi Design Konsum na ogled tudi zaključna naloga lanskoletne maturantke oblikovanja uporabnih predmetov Hane Polak. 

Več:

Hana si je za temo svoje zaključne naloge izbrala rast. V svojem produktu je želela povezati osebno rast z naravno ter fizično rastjo in spremembami, ki nastajajo pri tem. Zasnovani izdelek odseva različnost potreb, ki jih prinaša rast. Oblikovalski proces je dijakinja začela z analizo različnih procesov rasti iz narave in človeške dejavnosti.

Na osnovi najzanimivejših  izsledkov analize je nastala “Sfera”, vozilo prihodnosti, ki ga človek uporablja vse življenje. S konceptom je raziskovala možnosti za reševanje potreb uporabnika, ki se skozi čas in prostor življenja spreminjajo.

Navdih je črpala iz narave, fraktalov in evolucije, tako pa je nastala enostavna oblika, ki se ovija okoli krogle in tako tvori različna vozila. Uporabnik po potrebi dodaja in odvzema kolesa, kar sferi omogoča, da z njim  raste ter se spreminja glede na potrebe.

Arrow Small Up Gray
Dostopnost