x

Oblikovna
1. 4. 2021

Srečanje z Nejcem Gazvodo

Nejc Gazvoda – pisatelj, režiser in scenarist

Dijaki 4. f so v sredo, 31. 3. 2021, mladega, a uspešnega vsestranskega ustvarjalca spoznali v pogovoru, ki ga je pripravila in vodila njihova sošolka Ana Drobac.

Razkril je svoj pristop k ustvarjanju, pri katerem je v ospredju njegovo zanimanje za človeka, in nezadovoljstvo s formalnim izobraževanjem za fimskega režiserja, ki zanemarja potrebno širino, ki je za umetnika nujna.

V svojih delih se avtor ukvarja z vsakdanjo bivanjsko problematiko svojih vrstnikov. Za svoj prvenec, zbirko kratkih zgodb Vevericam nič ne uide, ki jo je napisal kot gimnazijec, je prejel literarni nagradi zlata ptica 2005 in fabula 2006. Leta 2019 je prejel nagrado Slavka Gruma za dramo Tih vdih, ki jo je uprizorilo Mestno gledališče ljubljansko v avtorjevi režiji. Scenarij za kratek film Čisto lahko je bil nagrajen z Grossmanovo nagrado. Leta 2011 je doživel premiero njegov celovečerni prvenec Izlet.

 

Srečanje so lahko drugi dijaki in profesorji spremljali neposredno prek videopovezave, posneli pa so ga tudi dijaki fotografske smeri, tako da bo dosegljiv še za kasnejše oglede.

Arrow Small Up Gray
Dostopnost