x

Oblikovna
12. 3. 2019

REZULTATI 1. MEDNARODNEGA MODNEGA NATEČAJA

Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana sporoča vsem, ki ste sodelovali na 1. mednarodnem modnem natečaju za najizvirnejšo kreacijo oblačila za valeto 2019, da se je natečaj zaključil. Izjemno smo veseli, da smo prejeli kar 274 skic vaših sanjskih oblačil.

Avtorica zmagovalne kreacije po izboru komisije v sestavi: Nataša Grčar Napast, mag. Alenka Podlogar in mag. Sabina Puc je učenka 8. razreda Rina Grošelj, OŠ Gradec.

Avtorici čestitamo za ustvarjalnost in izvirno celostno predstavitev ideje in jo vabimo, da se udeleži naše tradicionalne modne revije, 16. 5. 2019, v Lutkovnem gledališču na Odru pod zvezdami, na kateri bo predstavljena njena kreacija, ki bo po skici izdelana na oddelku modnega oblikovanja Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana.

Komisija je izbrala še pet izvirnih predlogov oblačil za valeto, katerih avtorice so:

Lejla Beganović, OŠ Vide Pregarc,

Eva Koren, OŠ Col,

Ela Razpet, OŠ France Bevk,

Zoja Šporn, OŠ Koroška Bela Jesenice,

Hana Štrucelj, OŠ dr. Vita Kraigherja.

Vse nagrajene avtorice so vabljene na ogled modne revije naše šole in bodo prejele vabila z vstopnicami.

Vsem sodelujočim na natečaju čestitamo za ustvarjalnost, čas in pogum ter se iskreno zahvaljujemo za poslane skice.

Posebna zahvala gre tudi vsem mentorjem, ki ste učence spodbujali in usmerjali v ustvarjalnosti in pripravi izvirnih likovnih del. Komisija se je odločila, da podeli posebno, dodatno priznanje mentorici Silvi Karim iz OŠ Col za izvirni likovni pristop k zasnovi posameznih idej. Priznanje bomo mentorici podelili na modni reviji.

Avtorjem vseh prispelih skic tudi v prihodnje želimo veliko veselja pri ustvarjanju. Obenem se vsem opravičujemo za morebitne zaplete, ki so bili posledica menjave šolske spletne strani, zaradi česar je bil otežen dostop do ustreznih obrazcev.

Aktiv modnega oblikovanja

Arrow Small Up Gray
Dostopnost