x

Oblikovna
19. 4. 2019

Razstava likovnih del dijakov SŠOF

V petek, 19. 4. 2019, smo v Križankah postavili razstavo likovni del dijakov vseh letnikov, ki so nastala pri predmetih: risanje, risanje in slikanje, likovna teorija, grafično oblikovanje (ilustracija in strip ter umetniška grafika – sitotisk). Razstava je postavljena po stopnišču in na hodnikih pred učilnicami in bo na ogled do 19. 6. 2019.

Osrednji del razstave so risarske vaje v različnih suhih in mokrih tehnikah, ki so nastale od septembra 2018 do aprila 2019 pri različnih mentorjih.

Mentorji: Blaž de Gleria, Iris Skubin, Sava Kosmač, Gregor Markelj, Karel Plemenitaš, Nina Šuštaršič Remic, Tadej Tozon, Saša Vitežnik Jelen in Igor Kregar

V petek, 19. 4. 2019, smo v Križankah postavili razstavo, za katero smo pripravili tudi spremna besedila, da bo gledalec vedel, kaj si lahko ogleda in kje. Predstavljena so štiri področja likovnega ustvarjanja. Likovna dela so nastala pri naslednjih učnih predmetih: risanje, risanje in slikanje, likovna teorija, grafično oblikovanje (ilustracija in strip ter umetniška grafika – sitotisk).

Risbe ženskega akta so nastale v 45-urnem tečaju SŠOF, ki je namenjen pripravam na sprejemne izpite. Pet grafičnih listov na razstavi je nastalo v sodelovanju z MGLC. V fokusu nove razstave je umetniška grafika, saj si gledalec lahko ogleda 54 grafičnih listov v različnih tehnikah – linorez, jedkanica, mehki vosek in sitotisk.

Osrednji del razstave so risarske vaje v različnih suhih in mokrih tehnikah, ki so nastale od septembra 2018 do aprila 2019 pri šestih mentorjih. Predstavljeni so primeri risbe od pripravljalnice do zaključnega letnika. Prvič smo predstavili tudi risbe iz skicirke, ki nastajajo neodvisno od šolskega programa.

Razstava je postavljena po stopnišču in na hodnikih pred učilnicami, na ogled pa bo do 19. 6. 2019.

Razstava_OKVIR

Arrow Small Up Gray
Dostopnost