x

Oblikovna
25. 10. 2022

Podnebni meni

Projekt fundacije Umanotera

Dijaki 1. c in 1.  e-razreda so 21. 10. sodelovali v projetu – sodelovalni igri o podnebju prijazni prehrani, ki sta ga predstavili Nika Tavčar in Hana Turšič.

Mnenje:

“Prejšnji teden sta nas pri pouku fizike obiskali predstavnici Umanotere – fundacije za trajnostni razvoj. Preko igre sta nam predstavili, zakaj je pomembno, da se prehranjujemo na podnebju prijaznejši način. Predstavitev se je začela z nekaj splošnimi vprašanji o klimatskih spremembah, ekologiji (Ali si že slišal za klimatske spremembe? Ali veš kaj je prehranjevanje na podnebju prijaznejši način? …). Predstavnici sta ta del popestrili tako, da smo dijaki na vprašanja odgovarjali na bolj interaktiven način, kar mi je bilo zelo všeč.

Nato je sledila igra, ki je bila sestavljena iz sedmih nalog. Naloge so bile zanimive in hkrati zelo poučne. Dijaki smo delali po skupinah, kar se mi je zdelo super, saj smo se še bolj povezali kot razred. Čeprav je bila to predstavitev (te so po navadi precej dolgočasne), je bil način, kako  je bila tema predstavljena nam dijakom, res zabaven in zanmiv.”

Zala Lozar, 1. e

Arrow Small Up Gray
Dostopnost