x

Oblikovna
15. 6. 2020

Otvoritev festivala Svetlobna gverila

Vabljeni na otvoritev festivala Svetlobna gverila, ki bo v ponedeljek, 15. 6. 2020, ob 21.30. Na njem sodelujejo tudi dijaki SŠOF pod mentorstvom Janeza Grošlja, Marka Vivode in Damijana Kracine.

Razstava v Galeriji Vžigalica bo na ogled že od poldneva.Vsi projekti so na ogled med 21.30 in 23.30. Ob 21.30 in 22.00 se obetata dva dogodka: najprej performans Boštjana Čadeža in Tatiane Kocmur na Trgu francoske revolucije, potem pa plesne intervencije festivala U[krep] na Novem trgu. Iz dimnika Stare elektrarne boste ta večer lahko razbirali sos_smse.

več o festivalu:
http://www.svetlobnagverila.net/2020-pet-elementov/  

Ne pozabite na vodstva s kolesi ob četrtkih in sobotah.
Za ogled performansov in razstave je obvezno nošenje mask. Omejeno je tudi število obiskovalcev v galeriji in na performansih. Prosimo, da upoštevate priporočila NIJZ

Izsek iz članka v Dnevniku:

“Prav tako na Trgu francoske revolucije pa so dijaki srednje oblikovne šole zaslužni za niz intervencij v svetilkah javne razsvetljave. Eno skulpturo so zaradi velikosti naknadno prestavili na Breg ob Ljubljanico in je že na ogled, v njej pa vidimo osončje. Te vizualne naracije se na izviren način lotevajo tematiziranja različnih sil narave. Dijaki so delovali pod mentorstvom Janeza Grošlja (kot poznavalec elektronike s festivalom sodeluje pri več projektih, v parku ob Križankah pa se predstavlja tudi s svojo svetlobno instalacijo Valoskop), Marka Vivode in Damijana Kracine.”

https://www.dnevnik.si/1042931607/kultura/vizualna-umetnost/festival-svetlobna-gverila-intervencije-svetlobe-in-zvoka

Arrow Small Up Gray
Dostopnost