x

Oblikovna
20. 6. 2019

OBLIKOVANJE IN FOTOGRAFIJA v službi človeka

Otvoritev razstave Oblikovanje in fotografija v službi človeka bo v četrtek, 20. 6. 2019, ob 12. uri v avli Ministrstva za kulturo. 

Razstava predstavlja dve od petih usmeritev naše šole, fotografijo in modno oblikovanje.

Vabljeni.

OBLIKOVANJE IN FOTOGRAFIJA

v službi človeka

Človek oblikuje vizualni svet in vpliv tega sveta se vrača k človeku, vse skupaj pa se bere kot kultura in civilizacija. Šolanje za vizualni svet je zato pomemben del splošne razgledanosti, pa naj gre za tenkočutno sporočilnost umetniškega dela ali vsakdanje ustrezno branje in rabo vizualnih podob ter predmetnega sveta.

Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana ima tu pomembno in odgovorno nalogo, saj že najstnike vzgaja za profesionalizem v okoljih, kjer se vizualni svet kreira, saj ta močno vpliva na podobo in ustroj sodobne civilizacije. Vizualno in funkcionalno neurejena okolja so namreč  velikokrat tudi v disharmoniji z naravo, kar vodi v neobvladljiv kaos, ki si ga nobena civilizirana družba ne želi.

Pričujoča razstava predstavlja dve od petih usmeritev naše šole, fotografijo in modno oblikovanje. Skupni imenovalec je seveda človek. Predstavljajo se zaključne naloge, ki so odraz dijakovega znanja, pridobljenega v štirih letih šolanja. Od tu dalje jih pot zanese v različne svetove, nemalokrat na področje kulture in v inštitucije, kjer imamo danes čast in priložnost razstavljati.

Arrow Small Up Gray
Dostopnost