x

Oblikovna
26. 5. 2019

Mesec fotografije – Dunaj

Dijaki 2., 3. in 4. letnika fotografije so se v začetku aprila udeležili strokovne ekskurzije v okviru meseca fotografije na Dunaju.

 

 

 

 

 

Strokovna ekskurzija na Dunaj

V začetku aprila smo se fotografi odpravili na strokovno ekskurzijo na Dunaj, kjer smo si v treh dneh ogledali številne razstave. Med odmevnejšimi velja omeniti razstavo fotografa Manfreda Willmanna, ki je bila na ogled v muzeju Albertina in je ponudila šest serij fotografij kvadratnega formata, ki je zanj tako značilen.

Poleg fotografskih razstav smo si ogledali tudi stalne zbirke Albertine, Muzeja sodobne umetnosti oz. Mumoka in Muzeja umetnostne zgodovine oz. Kunsthistorisches Museuma, kjer smo presenečeni in osupli zrli tako v mumije kot raznovrstne kipe, nastale v prejšnjem stoletju. Ključni razstavni prostor dogajanja je bil v stari poštni hranilnici, kjer so se predstavljali mlajši sodobni avtorji in akademija umetnosti. Poudarek je bil na unikatnih avtorskih knjigah in knjigah v zelo omejeni izdaji, hkrati je program ponujal številna pomembna predavanja s področja sodobne fotografije.

Razstavljena so bila tudi dela enega pomembnejših ekspresionističnih slikarjev Marka Rothka. Kljub odmiku od klasičnih slikarjev tistega časa so njegova dela nekaj posebnega in zagotovo vredna ogleda.

Na Dunaj smo se odpravili zaradi meseca fotografije, zato smo si poleg velikih galerij in muzejev ogledali še nekaj manjših razstav, ki so prav tako poučne in ponujajo obilo estetskih užitkov. Razpon videnih razstav obsega klasične in sodobne pristope umetniških praks.

Med ogledi smo imeli tudi nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za pogovore o videnem in obisk nekaterih dunajskih znamenitosti.

Ekskurzija mi bo ostala v lepem spominu.

Maja Krvina, 3. d

Mentor: Uroš Acman, prof.

 

Fotografije

Foto: Alen Milavec, 3. d, Rebeka Fridrih Gosak, 3. d, Hana Brce, 4. d

Arrow Small Up Gray
Dostopnost