x

Oblikovna
5. 5. 2023

DRŽAVNO TEKMOVANJE

Izbor najboljšega dijaškega podjetja v šolskem letu 2022/23

V petek, 5. 5. 2023, na Gospodarski zbornici Slovenije potekalo državno tekmovanje za izbor najboljšega dijaškega podjetja v šolskem letu 2022/23. Med finalisti se je za prestižne naslove potegovalo tudi dijaško podjetje Tradilca, d. d., ki ga sestavljajo dijaki naše šole, Nika Lokar, Pika Naglav, Jaka Rojc, Ema Seme in Tia Štefančič, vsi iz 4. b razreda.

Dijaki so prejeli kar tri laskava priznanja:
1. mesto za stojnico
2. mesto za nastop na odru oziroma Pitch in
2. mesto za najbolj izviren slovenski izdelek
Čestitamo!
Mentorica: mag. Mateja Podgoršek

Več:

 

Naša šola se je v letošnjem šolskem letu prvič vključila v mednarodni program Junior Achivement, ki ga v Sloveniji organizira in vodi Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih. Program Moje podjetje na naši šoli poteka v okviru šolskega predmeta podjetništvo in trženje ter pod mentorstvom profesorice, mag. Mateje Podgoršek.

V štirih oddelkih, 4. a, 4. b, 4. c in 2. d, smo organizirali ter registrirali kar 24 dijaških podjetij. Eno izmed njih, Tradilca, d. d., se je prijavilo tudi na Nacionalno tekmovanje. Na regionalnem izboru, 20. 4. 2023, so si naši dijaki priborili mesto med finalisti oziroma 25 najboljših dijaških podjetij Slovenije v šolskem letu 2022/23 ter se 5. 5. 2023 več kot uspešno predstavili tudi na državnem tekmovanju.

V šolskem letu 2022/23 se je v projekt Moje podjetje, ki v Sloveniji poteka že drugo desetletje, vključilo več kot 500 dijakov iz 24 srednjih šol Slovenije.

Vsi dijaki registriranih dijaških podjetij se bodo imeli ob zaključku šolskega leta priložnost potegovali tudi za Certifikat podjetniškega znanja (ESP) – nova mednarodna kvalifikacija, ki potrjuje, da so dijaki prejeli praktične izkušnje na področju podjetništva in zbrali potrebna znanja, veščine ter kompetence za ustanovitev podjetja ali boljšo zaposljivost.

Vsem našim dijakom za ves trud in izjemne dosežke iskreno čestitamo!

Mentorica: mag. Mateja Podgoršek

Arrow Small Up Gray
Dostopnost