x

Oblikovna
21. 4. 2022

DAN ZEMLJE NA SŠOF

Svetovni dan Zemlje, ki ga zaznamujemo 22. aprila, je namenjen ozaveščanju o pomenu varovanja narave. Zaradi gonje po čim večjem tehnološkem napredku se soočamo s katastrofalnimi podnebnimi spremembami, ki nevarno ogrožajo naše preživetje na Zemlji.  Zato bomo dijaki SŠOF in zaposleni prispevali k ozaveščanju glede varstva narave.

Tega pomembnega dogodka se bomo udeležili ob 11. uri na Taboru, kjer bomo razmišljali o pomenu drugačnega življenja in o nujnih spremembah za rešitev našega planeta. Dijaki 1. letnikov pa se bodo vključili v delavnice z okoljskimi vsebinami v šoli.

Program:

Prireditve na Taboru se bodo udeležili 2., 3. in 4. letniki, 1. letniki pa bodo imeli aktivnosti na lokacijah Križanke in Roška v obliki delavnic, ki so povezane z ekologijo dan Zemlje 2022.

V izvedbi programa bodo sodelovali izbrani dijaki in naslednji profesorji: prof. Milena Režun (idejni vodja), prof. Mensija Kurtović (vodja organizacije), prof. Romi Pokorn (vodja ekoloških aktivnosti  za 1. letnike), prof. Igor Stanko, prof. Samo Lapajne in prof. Uroš Acman (scenografija in tehnična izvedba), prof. Nataša Košmerl (projekcije fotografije), Samo Lapajne (pomoč pri scenografiji), prof. Samantha Zgonc (pomoč pri pripravi kulturnega programa).

Smernice programa:

–          uvodne misli glede pomena Svetovnega dneva Zemlje bodo obogatene s kratkim umetniškim programom in projekcijami fotografij naših dijakov;
–          sledi predavanje naravovarstvenika, aktivista, pisca in svobodnega raziskovalca ANTONA KOMATA;
–          po predavanju bo kratek glasbeni program naših dijakov;
–          sledi srečanje s svetovnim popotnikom, aktivistom za človekove pravice in avtorjem potopisov ter filmov TOMOM KRIŽNARJEM;
–          ogled njegovega najnovejšega filma Trohnenje Evrope;
–          ter pogovor o filmu z avtorjem.

Obvestilo sta pripravili prof. Milena Režun in prof. Samantha Zgonc.

Arrow Small Up Gray
Dostopnost