x

Oblikovna
5. 10. 2024

“Fazaniranje” 2024

V petek, 4. 10., popoldne smo se dijaki in učitelji zbrali v Križankah, da sprejmemo 1. letnike na našo šolo.
Na odru so bili fazani oblečeni v zapornike, predstavniki 4. letnikov pa v varnostnike in policiste, saj so bili dijaki 1. letnikov obtoženi ugrabitve.

Hmm, napeto … Le kliknite ‘PREBERI’.

Besedilo: Valentina Mal
Foto: Enej Peternel, Neža Sodja

Najprej je moralo sedem novih razredov izreči zaobljubo z roko na zadnjem izvodu revije R5, takoj zatem pa se je začelo iskanje krivca s sojenjem. Osumljenci so morali reševati različne naloge. Prva od bila risanje razrednikov, kjer je vsak razred v dobrih dveh minutah moral narisati svojega profesorja. Portrete je ocenjevala profesorica Svetlana Jakimovska in njeno izurjeno umetniško oko je takoj izločilo dva razreda. V naslednji nalogi so se izkazali razredni pevski zvezdniki. Po dva predstavnika iz vsakega 1. letnika sta morala brez spremljave zapeti kitico pesmi “I want it that way”. Dva razreda s pevci z najmanj posluha sta morala zapustiti oder. Tako so na odru ostali le še trije razredi in enega smo morali izločiti zaradi napačnih oblačil – fazani se namreč niso popolnoma držali navodil in niso bili vsi oblečeni v zaporniške barve.
Odločilni boj se je bil med 1. a in 1. f. Trije dijaki iz vsakega razreda so morali čim bolj dramatično odigrati ugrabitev. Najbolj prepričljiva je bila skupina iz 1. f. Igralska žilica in samozavest sta tako 1. f privedli do zmage, zaradi česar je njihova razredničarka Samantha Zgonc zagotovo izredno ponosna.

 

Arrow Small Up Gray
Dostopnost