Oblikovna

SREDNJA ŠOLA ZA
OBLIKOVANJE IN FOTOGRAFIJO
LJUBLJANA

Preizkus likovne nadarjenosti
Izpostavljeno

Preizkus likovne nadarjenosti so uspešno opravili kandidati, ki so dosegli vsaj 20 točk. Maksimalno število točk znaša 40. Hvala za udeležbo na preizkusu in čestitke vsem, ki ste ga uspešno opravili.

umetniska gimnazija tehnik oblikovanja_vse smeri fotografski tehnik

OIV in poskusna matura
Splošno

15. marca 2019 bodo za dijake 1., 2. in 3. letnika potekale delavnice/dejavnosti, ki štejejo za obvezne izbirne vsebine/ interesne dejavnosti.  (priponka razpored v wordu). 4. letniki opravljajo poskusno maturo (priponka razpored v wordu). Na ta dan dijaki nimajo rednega pouka.

 

REZULTATI 1. MEDNARODNEGA MODNEGA NATEČAJA
Izpostavljeno

Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana sporoča vsem, ki ste sodelovali na 1. mednarodnem modnem natečaju za najizvirnejšo kreacijo oblačila za valeto 2019, da se je natečaj zaključil. Izjemno smo veseli, da smo prejeli kar 274 skic vaših sanjskih oblačil.

Avtorica zmagovalne kreacije po izboru komisije v sestavi: Nataša Grčar Napast, mag. Alenka Podlogar in mag. Sabina Puc je učenka 8. razreda Rina Grošelj, OŠ Gradec.

Avtorici čestitamo za ustvarjalnost in izvirno celostno predstavitev ideje in jo vabimo, da se udeleži naše tradicionalne modne revije, 16. 5. 2019, v Lutkovnem gledališču na Odru pod zvezdami, na kateri bo predstavljena njena kreacija, ki bo po skici izdelana na oddelku modnega oblikovanja Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana.

Komisija je izbrala še pet izvirnih predlogov oblačil za valeto, katerih avtorice so:

Lejla Beganović, OŠ Vide Pregarc,

Eva Koren, OŠ Col,

Ela Razpet, OŠ France Bevk,

Zoja Šporn, OŠ Koroška Bela Jesenice,

Hana Štrucelj, OŠ dr. Vita Kraigherja.

Vse nagrajene avtorice so vabljene na ogled modne revije naše šole in bodo prejele vabila z vstopnicami.

Vsem sodelujočim na natečaju čestitamo za ustvarjalnost, čas in pogum ter se iskreno zahvaljujemo za poslane skice.

Posebna zahvala gre tudi vsem mentorjem, ki ste učence spodbujali in usmerjali v ustvarjalnosti in pripravi izvirnih likovnih del. Komisija se je odločila, da podeli posebno, dodatno priznanje mentorici Silvi Karim iz OŠ Col za izvirni likovni pristop k zasnovi posameznih idej. Priznanje bomo mentorici podelili na modni reviji.

Avtorjem vseh prispelih skic tudi v prihodnje želimo veliko veselja pri ustvarjanju. Obenem se vsem opravičujemo za morebitne zaplete, ki so bili posledica menjave šolske spletne strani, zaradi česar je bil otežen dostop do ustreznih obrazcev.

Aktiv modnega oblikovanja

MATURANTSKI PLES
Splošno

Generacija 4. letnikov 2018/19 vabi dijake, starše in profesorje na maturantski ples, ki bo v soboto, 23. 3. 2019, ob 20. uri na Gospodarskem razstavišču.

PUST 2019
Splošno

Na pustni  torek so tudi letos dvorišče Križank preplavile zanimive maske in kostumi naših dijakov in profesorjev.

V kratkem programu, ki ga je pripravila dijaška skupnost, sta publika in komisija nagradili izvirnost.

Informativni dan
Splošno

Vse, ki se želite vpisati na šolo, vabimo na informativni dan.

Informativni dan je namenjen seznanjanju z vsemi programi, ki so na šoli. Vsem je sicer skupna likovna ustvarjalnost, vendar je za vpis pomembno, da kandidati ki se vpisujejo razumejo, kakšne so posebnosti posameznih strokovnih področij. V času informativnega dne, so mogoče tudi prijave na Preizkus likovne nadarjenosti.

Etnološki dan
Splošno

Tudi letos smo na šoli zadolženi za preganjanje zime. Pustni torek bo letos 5. marca.

Že tradicionalni etnološki dan se na Oblikovni dogaja na pustni torek. Takrat se pri odganjanju zime in vsega slabega potrudimo dijaki in učitelji. Še vsako leto nam je uspelo in smo se lahko veselili pomladi. Dogodek v okviru šole organizira dijaška skupnost. Strokovna komisija bo najboljše maske tudi bogato nagradila.