Oblikovna

SREDNJA ŠOLA ZA
OBLIKOVANJE IN FOTOGRAFIJO
LJUBLJANA

Proslava ob dnevu državnosti in podelitev spričeval

V petek, 21. 6. 2019, ob 10. uri bo na dvorišču Križank proslava ob dnevu državnosti in podelitev spričeval.

proslava_podelitev

 

 

 

Spomladanski športni dan – 14. 6. 2019

Športni dan je obvezen za vse dijake 1., 2. in 3. letnikov, razen za 2. a in 2. d. Oproščeni dijaki se morate udeležite pouka risanja. Plačilo aktivnosti bo po položnici.

Več informacij preberite v priponki.

SPLOŠNA MATURA Obvestilo

Spomadanski izpitni rok 2019

Razporedi ustnih izpitov za splošno maturo in 5. predmet so objavljeni na oglasni deski šole.

Oblikovna v Piranu

Vabljeni na otvoritev likovne razstave dijakov SŠOF, ki bo v četrtek, 6. 6. 2019, ob 18.00.

Kje: Apolonijeva palača, Piran

Vabilo in predstavitev sta v priponkah.

 

Festival vizije 2019

JSKD že vrsto let organizira Festival mladinske kulture v Novi Gorici, ki se ga redno udeležujejo tudi naši dijaki.

Dobitnica nagrade fotovizionarka 2019 je dijakinja Romina Kovačič iz 4. d.

Čestitamo.

Mentorica: Sonja Lebedinec

Mladi lahko  sodelujejo v različnih umetniških jezikih, gledališču, lutkah, glasbi in seveda fotografiji.
SŠOF na Festivalu redno sodeluje in na fotografskem področju tudi zmaguje.

Obrazložitev nagrade

“Romina Kovačič je v svoji foto-seriji predstavila tiste ključne Spomine, zaradi katerih se pri človeku dogajajo spremembe in mu omogočajo preobrazbo. Odločila se je za fotografiranje kačje kože po levitvi, ki kači omogoča rast, človeku na simbolni ravni pa pomaga, da “odvrže” utesnjujoče omejitve, ki ga ovirajo pri evolucijskem napredovanju, duhovni rasti, modrosti in razumevanju. Za likovno nadgradnjo vsebine bi bilo zgolj dokumentiranje premalo, zato se je fotografinja osredotočila na likovne finese: na atraktivno kompozicijo in njene različne plane ostrenja, na fascinanto osvetlitev, ki omogoča tudi subtilno barvitost odtenkov znotraj monokromne barvne palete, na osredotočenost ter fineso čutenja in znanja izpostaviti likovno učinkovite teksture ter celovite abstraktne strukture, ki govori o umetniški nadgradnji fotografij ter zrelosti in obetavnosti mlade ustvarjalke.”

 

Foto: Matej Maček

Veseli dan prostovoljstva

16. 5. 2019 so se dijakinje 2. c-razreda pridružile skupini prostovoljcev na dogodku Veseli dan prostovoljstva. Pomagale so pri okraševanju stojnic in izdelavi vetrnic, naši dijaki pa so poskrbeli tudi za uradne fotografije, ki jih je Slovenska filantropija objavila na svoji spletni strani

VESELI DAN PROSTOVOLJSTVA

 V četrtek, 16. 5. 2019, smo se dijakinje 2. c-razreda pridružile skupini prostovoljcev na dogodku Veseli dan prostovoljstva. Zbrali smo se ob 10. uri pred Križankami, od koder smo s profesorjem Avguštinom odšli do prireditvenega prostora na Bregu ob Ljubljanici. Tam smo se pod vodstvom prostovoljcev razdelili v več skupin ter pomagali pri okraševanju stojnic in izdelavi vetrnic.

Dijakinje Anja, Urša, Nika, Nina, Marija, Ajda, Julija, Živa, Ula in Tina smo se po opravljenem delu odpravile k pouku, saj smo morale pri slovenščini opraviti še govorne nastope.

V popoldanskem času, ko je med 13. in 17. uro potekal sam dogodek in so se na stojnicah predstavile številne prostovoljske organizacije, so za uradne fotografije, ki jih je Slovenska filantropija objavila na svoji spletni strani, poskrbele dijakinje Oblikovne, in sicer Tara Dobravec in Ajda Dacar, 4. d, ter Anja Šiško, Urša Resman in Tina Krebelj, 2. c.

Dan smo tako doživele in zaključile s prijetnimi občutki in dobro vestjo, ker smo opravile nekaj pozitivnega za soljudi.

SPLOŠNA MATURA Razpored ustnih izpitov

Spomladanski izpitni rok 2019

Poimenski časovni razpored bo objavljen naknadno le na oglasni deski šole.

 

USTNI IZPITI SPLOŠNA MATURA